OP ALLES VOORBEREID

certificaat

Een brand. Een onverwachte storm. Een bommelding. U moet er niet aan denken – maar tijdens een event kunnen er dingen mis gaan. Dan staat de veiligheid van uw gasten voorop. Wij begrijpen hoe belangrijk een goed calamiteitenplan is. Immers: een sterke voorbereiding maakt een snelle (re)actie mogelijk.

Crowd management
Om bij grote en complexe evenementen de veiligheid te waarborgen, is crowd management een vereiste: we moeten zorgen dat het publiek zich veilig en geordend kan verzamelen en verplaatsen. De veiligheid is hier in grote mate van afhankelijk. Crowd management vraagt om kennis, aandacht en invulling.

Risicoanalyse
Wij brengen de risico’s en knelpunten in kaart en voeren voorafgaand aan het evenement een risicoanalyse uit. Daarbij maken we gebruik van crowd science, de wetenschap die het gedrag van groepen analyseert. De risico’s worden besproken en ingedekt met de verschillende hulpdiensten. Ook in de productie worden verschillende veiligheidsacties ingebouwd om calamiteiten te voorkomen.

Calamiteitenplan
Vervolgens stellen we voor ieder event een uniek gedetailleerd calamiteitenplan op, waar crowd control bij ontruiming een belangrijk onderdeel van is. Mocht een calamiteit zich voordoen, dan zorgt dit plan ervoor dat iedereen adequaat en snel kan reageren. Zo kunnen calamiteiten goed en veilig worden opgelost.

Logistiek
Aan een gedegen veiligheidsplan moet ook een logistiek plan worden gekoppeld. Langs welke route wordt het publiek geleid, op welke manier kunnen leveranciers het terrein op en af, hoe snel kan een locatie ontruimd worden? Wij werken het logistieke plan tot in detail uit – zodat niemand voor verrassingen komt te staan.